Alg en mos op uw rieten dak

Heeft u een rieten dak? Een rieten dak is prachtig, maar brengt helaas ook een nadeel met zich mee: alg en mos. Wanneer er alg en mos op uw rieten dak groeit, kan dit zorgen voor vochtproblemen. Gelukkig kunt u wel iets doen om alg en mos op uw rieten dak tegen te gaan. Stegeman Hasselt voorziet u in dit blog van meer informatie en tips. Lees verder om te weten te komen wat u kunt doen om algen en mos optimaal te bestrijden.

Riet gevoeliger voor alg en mos

Alg en mos bestrijden op dakenOp iedere vorm van dakbedekking kan groene aanslag ontstaan, maar riet is net wat gevoeliger voor de vorming van alg en mos. Geeft u de algen en het mos vrij spel, dan kan het riet worden aangevreten, wat vochtproblemen veroorzaakt. Dit komt doordat uw dak dan niet meer goed kan luchten. Ook geeft al dat mos geen mooi aanzicht aan uw woning. Het beste is dan ook om uw rieten dak regelmatig te laten onderhouden. Zo gaat uw rieten dak langer mee en kunt u zich werkelijk vele kosten besparen.

De ligging van uw woning

Hoe snel er alg en mos op uw rieten dak zullen groeien, is mede afhankelijk van de ligging van uw woning. Heeft u veel bomen rondom uw woning? Dan kunt u erop rekenen dat mos en alg al snel op uw dak zullen verschijnen. Een rieten dak is dan ook geen aanrader indien u in een bosrijk gebied woont.

Het bestrijden van algen

Wilt u de schade door mos en algen zoveel mogelijk tegengaan, dan dient u zo snel mogelijk actie te ondernemen. Algen reageren goed op een algenbestrijdingsmiddel. Echter raden wij u wel aan om een professional, zoals Stegeman Hasselt, in te zetten. Gebruik een algenbestrijdingsmiddel enkel indien zich alg op uw dak bevindt. Gebruikt u dit middel voor een schoon dak, dan wordt het riet wellicht aangetast. Besteed de bestrijding dan ook uit aan een gespecialiseerd bedrijf hiervoor.

Het bestrijden van mos

Mos staat bekend als minder schadelijk dan alg, hoewel het eveneens noodzakelijk is om mos zo snel mogelijk van uw rieten dak af te halen. Voor mos zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen voorhanden waarmee u dit kunt verwijderen. Dit dient handmatig verwijderd te worden. U kunt hiervoor gebruik maken van een heggenschaar, waarmee u het mos van het riet af kunt scheren. Of gebruik een drijfbord waarmee u het mos van het riet af kunt kloppen. Doe dit echter voorzichtig zodat u beschadiging aan het riet voorkomt. Gezien het werken op grote hoogtes en de zorgvuldigheid waarmee u deze klus dient te voltooien, raden wij hierbij ook aan om een specialist in te zetten. Nog een enkele tip: heeft u veel naaldbomen rondom uw woning? Verwijder deze naalden dan van uw rieten dak, omdat deze het dak kunnen verstoppen.

Schakel Stegeman Hasselt in!

Wilt u de algen en het mos op uw rieten dak op de best mogelijke wijze bestrijden? Schakel dan de vakkundige hulp van Stegeman Hasselt in. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij uw dak geheel vrij van alg en mos maken, zonder hierbij het dak te beschadigen. Zet ons in voor periodiek onderhoud en profiteer van een rieten dak dat nog jarenlang meegaat. Meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.