Hoe ontstaat mos op mijn dak?

Alg en mos bestrijden op dakenMos en alg vormt zich in natte omstandigheden behoorlijk snel. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op het ontstaan van mos op het dak van uw woning of kantoor. Zo is er bijvoorbeeld de richting waar het dak op gericht is. Bij kanten waarop in de middag weinig zon schijnt, is de kans op vorming van mos en alg veel groter. Daarbij speelt de helling van de dakpannen ook nog een rol.

Wanneer deze minder steil zijn, heeft het water minder de kans om afgevoerd te worden. Hierdoor blijven uw dakpannen langer vochtig, met mos- en algenvorming tot resultaat. Daarbij kan het ook veel schelen of uw woning of pand zich wel of niet onder of in de buurt van bomen bevindt. Wanneer het waait is dan namelijk een kans op troep dat van de bomen af waait en op uw dak komt te liggen.

Uw woning of kantoorpand weer als nieuw

Door de aanslag van alg en mos kan het dak van uw pand er behoorlijk aftands uitzien. Wellicht heeft u een een prachtige boerderij, maar lijkt deze verslonsd te zijn, doordat het dak er niet verzorgd uitziet. En dat is zonde. Ten eerste zal het u zelf uiteindelijk een beter gevoel geven. Wonen in een verzorgd huis is tenslotte iets wat iedereen prefereert. Wanneer u vele malen thuiskomt en daarbij elke keer wordt geconfronteerd met de viezigheid op uw dak, werkt dit waarschijnlijk niet bevorderlijk op uw humeur.

Ideale oplossing bij verkoop of verhuur

Komt de verkoop of verhuur van uw woning of kantoor steeds dichterbij? Overweeg dan om te kiezen voor het laten verwijderen van het alg en mos op uw dak. Dit geeft een betere indruk bij uw eventuele kopers en zorgt ervoor dat zij dat niet zelf hoeven doen.

Let op duurzaamheid

In de tegenwoordige tijd is duurzaamheid een steeds belangrijker wordend begrip. Met het oog op milieu liggen bepaalde handelingen en middelen onder een vergrootglas. Ga daarom in zee met een bedrijf dat oppervlaktebehandeling regelt terwijl ze het klimaat in ogenschouw nemen. Er zijn vaak middelen die niet schadelijk zijn voor het milieu, maar die worden nog niet overal gebruikt. Vraag daarom altijd naar deze mogelijkheid.

Schakel een alg- en mosbestrijder in

Wilt u de komende periode het alg en mos op uw dak laten verwijderen? Zoek dan naar een bedrijf in oppervlaktebehandeling bij u in de buurt. Zo wordt u snel geholpen en behaalt u snel uw gewenste resultaat.