Toen er nog geen rekening met vocht werd gehouden

Vroeger bestond er nog niet zoiets als professioneel impregneren. Gevels werden gebouwd. Gevoegd. En dat was het wel zo’n beetje. Na verloop van tijd begonnen die gevels mankementen te vertonen. Scheuren, schimmels, algengroei, en ga zo maar door. Dit kwam voornamelijk door optrekkend vocht. Toen impregneren nog niet gebruikelijk was voor gevels, had het water uit de grond vrij spel. Het trok zonder belemmering de muren in. Dit gaf grote schade. Omdat Stegeman Hasselt alweer 40 jaar bestaat nemen wij u graag mee in onze geschiedenis. Dit keer met de focus op impregneren. Leest u mee?

De geschiedenis van Stegeman Hasselt

Graag vertellen wij met gepaste trots over de geschiedenis van Stegeman Hasselt. Het doet ons namelijk steeds weer realiseren hoe bijzonder het is dat het kleine bedrijfje van onze oprichter het in relatief korte tijd tot een grote partner in de reinigingsbranche heeft gemaakt. Stegeman Hasselt werd in 1978 opgericht door Herman Stegeman. Toen enkel nog als gevelreiniger. Omdat wij ons steeds nieuwere technieken en materialen eigen maakten, konden wij op een gegeven moment ook industrieel stralen. Van luxe jachtschepen tot schattige bijzettafeltjes. Omdat wij door middel van dit stralen oppervlaktes, waaronder gevels, tot in detail schoon konden krijgen, wilden wij deze hygiëne en schoonheid natuurlijk ook kunnen behouden. Daarom hebben wij ook het impregneren toegevoegd aan ons dienstenpakket. Lees snel verder wat impregneren ook alweer precies is.

Waarom impregneren erg belangrijk is

Gevels staan bloot aan enorm veel invloeden van buitenaf. Vuil, vorst, regen; alles komt voorbij. Dit kan de schoonheid en de stabiliteit van gevels danig afbreken. Natuurlijk kan het dan nog wel prima gereinigd worden, maar het is natuurlijk het fijnst als komend vuil zich ook niet weer kan gaan hechten. Dit kan dan immers weer leiden tot blijvende schade. En dan zijn we nóg verder huis! Kortom, impregneren is uiterst essentieel. Bij Stegeman Hasselt impregneren wij uitsluitend met het hoogwaardige polysiloxanen. Dit ingenieuze materiaal sluit de poriën van uw gevel, zodat er geen vocht meer in kan trekken. Maar tegelijkertijd laat het ‘t steen of het beton nog wel ademen. Hierbij nog enkele mooie voordelen:

  • Isolerend
  • Duurzaam
  • Kleurbehoud
  • Waterafstotend
  • Schimmelwerend

Benieuwd naar meer?

Vindt u het leuk meer te weten te komen over de diensten en de geschiedenis van Stegeman Hasselt? Kijk dan regelmatig bij onze blogs. Nu ging het over impregneren, maar volgende keer komt er weer een ander onderdeel aan bod!

Leave a Reply