Stralen

Stralen voor verschillende doeleinden

Stralen gebeurt veelal met het milieuvriendelijke olivinezand. We kunnen droog, dan wel bevochtigd stralen met onze Atlas Copco compressoren met
 een capaciteit variërend van 7 tot 17 m3. De druk van de ketel is verstelbaar van 0 tot 10 bar.

De techniek is in zeer ruime zin toepasbaar voor o.a.:

 • gevelmetselwerk (micronevelstralen);
 • bruggen/viaducten van staal of beton;
 • boot stralen;
 • zwembaden;
 • gasleidingen (gasunie);
 • aluminium boten;
 • meubels.

Daarnaast kunt u Stegeman inzetten voor het stofvrij stralen van betonvloeren, van kleine tot grote oppervlaktes.

Ruim 35 jaar ervaring met stralen

Heeft u een bedrijf nodig dat uw gevel kan stralen als de beste? Dan hoeft u niet verder te zoeken. Met 35 jaar ervaring bent u hiervoor bij de vakmannen van Stegeman Hasselt aan het juiste adres. In een mum van tijd zorgen zij ervoor dat uw gevels er weer als nieuw uitzien. Wij kunnen u precies vertellen of de steensoorten en het voegwerk geschikt zijn voor het stralen. Vanwege de harde straal zijn bijvoorbeeld harde steensoorten als baksteen geschikt. Heeft u echter zacht natuursteen? Ook dan hebben we oplossingen voor u. Wij zorgen ervoor dat uw gevel weer stralend schoon zal worden!

Stralen

Milieuvriendelijk stralen

Stralen is een proces, waarbij een hoge druk zeer belangrijk. Hoewel er ook wordt gesproken van zandstralen, spuiten we niet met zand. We gebruiken juist een speciaal straalmiddel of milieuvriendelijk zand. Dat spuiten we met kracht tegen uw gevel aan. Daardoor laten vuil en aanslag vanzelf los. Dit valt op de grond en we ruimen dat netjes voor u op natuurlijk. Vooraf plakken we deuren en kozijnen af, zodat u deze niet beschadigd raken. We stralen met een compressor die een capaciteit heeft van 7 tot 17 m3. De druk van de ketel is maximaal 10 bar.

Pluspunten van Stegeman Hasselt

Wij zijn niet het enige bedrijf bij u in de buurt dat in staat is om gevels te stralen. Maar we kunnen veel meer dan dat. Zo kunnen we tevens uw gevel impregneren, zodat deze langer mooi blijft. Of we kunnen meteen uw dakwerk aanpakken. Kiest u voor ons, dan heeft dat voor u vele voordelen:

 • U kunt erop rekenen dat wij alleen milieuvriendelijke producten gebruiken.
 • Bij ons betaalt nooit te veel, want wij hanteren zeer scherpe prijzen.
 • U kunt ook betonvloeren door ons stofvrij laten stralen, of het nu een grote of kleine ruimte is.
 • Deze techniek is toepasbaar op onder meer boten, zwembaden en gasleidingen. Vraag ons ernaar!
 • Dankzij meer dan 35 jaar ervaring kunnen we iedere klus naar volle tevredenheid klaren.

Vrijblijvend advies opvragen?

Uw gevel laten stralen is een precisiewerkje en dit wilt u alleen uitbesteden aan een professional. Wij zijn u dan graag van dienst. Doordat wij VCA-gecertificeerd zijn, werken wij veilig. Heeft u nog vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op. We spreken ons plan van aanpak altijd vooraf met u door. Bel ons voor meer informatie: 038-4772364. U mag ook een bericht sturen naar info@stegemanhasselt.nl. Wij hopen binnenkort uw gevel te mogen stralen!