Uw graffiti verwijderen

U loopt buiten en ziet ineens dat uw gevel is bespoten met graffiti. Zeer vervelend, want hoe komt u hier nu vanaf? Om graffiti te verwijderen zijn er diverse manieren. Welke manier het beste voor uw gevel werkt, hangt af van het type gevel en hoe sterk de graffiti de gevel dekt.
In dit blog leest u meer over de diverse manieren om graffiti te (laten) verwijderen. Lees snel verder en ontdek welke methode het beste voor uw gevel werkt.

De verschillende methodes om graffiti te verwijderen

Om zo optimaal mogelijk graffiti van gevels te verwijderen, zijn er diverse methodes voorhanden. Welke methode gebruikt wordt, is afhankelijk van de gebruike graffiti en de gevel waarop gespoten wordt. Dit kan stralen, stoomcleanen of reinigen met reinigingsmiddel zijn.

Graffiti remover

Stralen

Stralen staat bekend als dé methode om de meest hardnekkige graffiti mee te verwijderen. Aan het straalmiddel worden fijne steentjes of zand toegevoegd, wat in combinatie effectiever is om de graffiti snel van de muur te verwijderen. Laat dit echter wel door een specialist doen, zodat er geen schade aan uw gevel kan ontstaan.

Stoomcleanen

Stoomcleanen is de meest gangbare weg voor het verwijderen van minder hardnekkige graffiti. Hierbij wordt het reinigingswater verhit tot 150 graden. Met een spuit wordt er met hoge druk water tegen de gevel aan gespoten. Dit zorgt ervoor dat de verf oplost. Dit is tevens de makkelijkste manier om graffiti te verwijderen. Sommige graffiti is te sterk voor deze manier van reinigen, waardoor stoomcleanen niet in elke situatie kan worden toegepast.

Reinigen met reinigingsmiddel

Graffiti verwijderen met reinigingsmiddel wordt enkel gedaan wanneer het niet mogelijk is de graffiti te stoomcleanen. Dit gebeurt veelal wanneer er meerdere lagen graffiti over elkaar heen gespoten zijn of wanneer er sprake is van hardnekkige verf. Van belang bij het reinigen met reinigingsmiddel, is dat er rekening gehouden wordt met de ondergrond. Wanneer de verkeerde reinigingsmiddelen worden toegepast, beschadigt de gevel, wat vaak lastig te herstellen is.

Welke methode past bij u?

Zojuist heeft u kunnen lezen over de diverse methoden om graffiti te verwijderen. Weet u niet helemaal zeker welke methode bij u past? Of twijfelt u of u uw graffiti zelf kunt verwijderen? Neem dan vooral even contact op met Stegeman Hasselt. Wij voorzien u graag van een gedegen advies en verwijderen indien nodig uw graffiti op een professionele en effectieve manier.