Last van groene aanslag?

Heeft u zojuist groene aanslag ontdekt op uw terras, stoep of oprit? Juist in dit barre seizoen, wanneer er veel regen valt, viert de groene aanslag haar hoogtij. Door de regen houden de mossen water vast, waardoor het probleem alleen maar verergert. Vaak kunt u ook gemakkelijk uitglijden over groene aanslag, waardoor dit laten zitten tevens gevaarlijk kan zijn. Hoe kunt u precies uw groene aanslag verwijderen? En hoe doet u dit op een zo duurzaam mogelijke manier? In dit blog vertellen wij, van Stegeman Hasselt, u hier meer over.

Niet werkende methodes

Veelal wordt chloor gebruikt om van mos en algen af te komen. Dit middel is echter zeer schadelijk voor het milieu en tast ook de omringende beplanting op agressieve wijze aan.
Ook wordt vaak gebruik gemaakt van een hogedrukreiniger. Dit is een vrij gemakkelijke en snelle manier om groene aanslag te verwijderen, hetzij dat het resultaat maar van korte duur is. De kracht van de hogedrukreiniger tast uw tegels aan, waardoor mossen en algen snel terugkomen. Tevens zijn er diverse andere chemische middelen in de verkoop die zeggen algen en mos te kunnen verwijderen. Zelfs deze middelen zijn vaak slecht voor het milieu.
Wat wel effectieve middelen zijn? Dat leggen wij u uit in de volgende alinea.

Azijn voor uw tegels en klinkers

Om uw tegels op een duurzame manier te reinigen, kunnen wij u azijn van harte aanraden.
Om te beginnen dient u eerst uw oprit, stoep of terras zo goed mogelijk schoon te vegen, zodat de bladeren en het vuil weg zijn. Vul vervolgens een emmer met 1 liter azijn en 1 liter water, waarmee u uw tegels of klinkers schrobt. Spoel uw tegels echter niet schoon, maar laat deze drogen. Hierop kan de azijn vrij gemakkelijk in de tegels trekken. Na enkele weken zal het mos verdwijnen. Om uw tegels zo optimaal mogelijk te onderhouden, kunt u het beste na elke veegbeurt uw tegels wederom voorzien van water met azijn. Zo krijgt groene aanslag geen kans meer.

Maak gebruik van afvalwater

Ook afvalwater is goed te gebruiken voor het reinigen van uw tegels en klinkers. Bij afvalwater spreken wij over het water dat u gedurende de reiniging van uw huis gebruikt heeft. Een belangrijk punt hierbij is dat uw gebruikte schoonmaakmiddelen wel biologisch zijn, zodat u niet alsnog het milieu aantast. U kunt ook een combinatie van groene zeep en soda gebruiken wanneer u uw tegels wilt reinigen.

Een laatste tip

Het laatste wat wij u willen aanraden, is om eerst het azijn of biologisch schoonmaakmiddel op een klein stukje van uw tegel of klinkers uit te proberen. Zo kunt u direct zien of er geen rare verkleuringen plaatsvinden. Mocht u zelf geen tijd hebben uw tegels van groene aanslag te ontdoen, zet dan Stegeman Hasselt in. Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van oppervlaktes op een geheel duurzame en effectieve manier. Neem vandaag nog contact met ons op!