De zomer komt er weer aan: laat uw zwembad reinigen

Heeft u een zwembad in de tuin of bent u eigenaar of beheerder van een openbaar zwembad waar veel mensen gebruik van maken? Dan weet u uiteraard ook dat het zomerseizoen weer voor de deur staat. Dit is de periode dat u van uw eigen zwembad kunt gaan genieten. Of de periode waarin mensen vanuit het hele land van het openbare zwembad kunnen genieten. Echter wilt u in beide gevallen beschikken over een schoon zwembad. Lees in dit blog hoe u dit het beste kunt realiseren.

reiniging zwembaden

Aantasting door weersinvloeden

De afgelopen maanden heeft uw zwembad er – met uitzondering van een binnenzwembad – ongebruikt bijgelegen. De verschillende en zeer snel wisselende weersomstandigheden kunnen invloed hebben gehad op uw zwembad. Zo kan er vuil uit de lucht zijn gekomen bij zware windstoten of bijvoorbeeld veel bladeren en insecten tijdens de herfst. Ook de winter kan zorgen voor bevriezing en daarmee uitzetting van het gevallen water. Allemaal mogelijkheden voor eventuele aantasting aan uw zwembad.

Een schoonmaak doet wonderen

Het behandelen van de oppervlakte van uw zwembad zal een enorm verschil maken. De aangetaste en vieze tegels van uw zwembad zullen grondig worden schoongemaakt met schoonmaakmiddelen en materialen als hogedrukreinigers. Hiermee wordt al het aanwezige vuil weggespoeld en -geschrobd. Dit heeft als resultaat dat het zwembad met een gerust hart weer gebruikt kan worden door uzelf of door anderen. Daarnaast ziet een schoongemaakt zwembad er vanzelfsprekend ook vele malen beter uit.

Kies voor een milieuvriendelijke methode

Zorg er altijd voor dat de schoonmaakmiddelen die gebruikt worden bij de schoonmaak van uw zwembad niet schadelijk zijn voor het milieu. De meeste bedrijven zullen hier op letten, maar het kan nooit kwaad hier altijd extra navraag naar te doen.

Ga voor extra veiligheid

Het is belangrijk dat de veiligheid van het zwembad altijd in acht wordt genomen tijdens het schoonmaakproces. Zo moet het bedrijf dat u inschakelt ervoor zorgen dat er bijvoorbeeld geen uitstekende of losliggende tegels als resultaat naar voren komen.

Geniet van een schoon zwembad in de zomer

Bent u overtuigd uw zwembad voor de komende zomerperiode weer klaar te maken voor gebruik? Schakel dan een specialist in op het gebied van een zwembadschoonmaak of laat u adviseren. Wij wensen u veel succes met de schoonmaak van uw zwembad.