Het bekleden van uw gevel

Denkt u erover na om uw gevel te bekleden? Dan zijn er diverse materialen voorhanden waarmee u uw gevel kunt sieren. Zo zijn er materialen die veel isolatie aan uw pand bieden, maar ook materialen met een lagere isolatiewaarde, wat eveneens voordelen heeft. In dit blog van Stegeman Hasselt vertellen wij u meer over de diverse gevelmaterialen. Lees snel verder voor meer informatie!

Aluminium

Aluminium wint aan populariteit als gevelbekleding. Dit materiaal is zeer licht van gewicht en kent een hoge brandveiligheid. Tevens is aluminium erg sterk, waarop het materiaal niet snel beschadigt. Zo is uw gevel bestand tegen diverse weersomstandigheden. Aluminium gaat niet roesten en scheurt ook niet. Dit in tegenstelling tot hout, wat veel meer onderhoud behoeft. Aluminium is dan ook zeer gemakkelijk te reinigen, wat het geschikt materiaal voor gevelbekleding maakt.

Golfplaat

Golfplaten vertonen veel overlap met aluminium gevelbekleding. Net als aluminium zijn golfplaten licht van gewicht, brandveilig en kennen zij een grote weersbestendigheid. Golfplaten worden tegenwoordig niet enkel voor gevelbekleding gebruikt, maar nog voor vele andere doeleinden. Denk aan windschermen en afdakjes. Vroeger zat er nog wel eens asbest in golfplaten, wat gevaarlijk was, maar dit is inmiddels verboden door de wet.

Polyurethaan

Polyurethaan is iets wat de meeste mensen in schuimvorm kennen. Tegenwoordig wordt dit schuim doorgaans gebruikt om spouwmuren mee op te vullen. Ook is dit materiaal in de vorm van platen verkrijgbaar. Deze platen worden geregeld ingezet als gevelbekleding, maar vooral als isolatiemateriaal door hun hoge isolatiewaarde. Polyurethaan platen vindt u in diverse kleuren en geven uw pand een moderne, hippe uitstraling.

Sandwichpanelen

Sandwichpanelen bestaan uit een mix van diverse materialen. Om precies te zijn bestaan deze uit twee metalen platen die een isolerend materiaal omringen. Vandaar ook de naam ‘sandwich’. De platen zorgen ervoor dat uw gevel rustig en strak oogt. Bij sandwichpanelen wordt als isolerend materiaal gebruik gemaakt van PUR-schuim, omdat dit een hoge isolatiewaarde heeft. Tevens zijn sandwichpanelen licht van gewicht en in meerdere kleuren verkrijgbaar. Ook goed om te weten, is dat deze panelen wel 30 jaar lang mee kunnen gaan.

Keramische pannen

Keramische pannen doen u waarschijnlijk direct aan dakpannen denken, maar wist u dat deze ook als gevelbekleding gebruikt worden? Doordat er bij keramische pannen vaak een verband wordt gelegd met dakpannen, creëren deze een klassieke look op een gevel. Wist u dat keramische pannen tevens zeer goedkoop zijn? Dit in tegenstelling tot het wat duurdere polyurethaan. U dient de keramische pannen eenmaal per jaar grondig te laten reinigen, om te voorkomen dat uw gevel wordt aangetast. Om een waterafstotende laag toe te voegen aan uw gevel, kunt u deze het beste laten coaten. Zet daarvoor een ervaren specialist in.

Onderhoud van uw gevel

Heeft u een van deze gevelmaterialen op uw gevel en wenst u een grondig onderhoud? Dan staat Stegeman Hasselt graag voor u klaar! Wij kunnen uw gevel op diverse manieren reinigen en tevens alg en mos bestrijden. Bent u benieuwd wat wij voor uw gevel kunnen betekenen? Neem dan direct contact met ons op!